събота, 21 февруари 2009 г.




Снегът пак ни изненада посред зима. Ей, много лошо стана. Къде насред глобалното затопляне сняг ще ни се изсипе. Е къде го дават това? Май никъде по света...

Вчера сутрин, рано-рано ми се наложи да ида на изследвания до Медицинска академия. Навън сняг до ушите. Хубава столична сутрин. Уличката пред блока, както и да е не очаквам някои да я почисти, тя винаги е разчитала на слънцето, за да се почисти снегът. Е за нея си знам, ама все пак като видях булевард "Вл. Вазов" се уплаших. Явно и този път концесионера по почистването за софийския район "Подяне" пак разчиташе на автомобилните гуми да почистят снега от булевардите.

Таксита, градски транспорт... Абе какви са тия бържоазни отживелици по време на сняг? Няма такива неща. Имаше само едно голямо задръстване, макар Подуяне да не е баш в центъра. Криво-ляво успях да се добера до Петте кьошета и там вече бях изненадан. Видях почистваща техника!?!? Останах като гръмнат! 2 лопати в ръцете на четирима роми се грижеха за почистването на снега. Друга техника явно не е останала в общината.

Прибрах се вечерта и чух по новините, че София не е изключение от общата картина в страната. Екипите за почистване на магистралите и те били изненадани от снега. Механик-водачи на тежка техника за изтегляне на камиони пък искали рушвет за издърпването на ТИР-ове. Мила родна картинка.

Сега започвам да се чудя. Дали към края на март, като тръгна да си плащам данъците, дали да не поискам и аз рушвет от данъчните, че тогава чак да си платя данъците?