вторник, 3 февруари 2009 г.

България и световната икономическа криза




Откакто се чу за икономическата криза по света в нашата страна тя нахлу с гръм и трясък, като моментално се превърна в основния виновник на всичко и на всички. Разбира се от само себе си, че дори и когато на някои не му се работи, понеже снощи е препил пак е виновна кризата... Защото аджеба той е препил от мъка, заради нея.

Безработица, защото не ни се работи - кризата е виновна, нищо че сайтовете за работа са препълнени с обяви. Безпаричието, понеже още чакаме всичко наготово от държавата, пак заради кризата няма фондове... Да ама фондовете чакат предприемчивите нашенци просто да попълнят документите. Засега само мутрите се възползват от тях за съжаление.

Как всъщност седят нещата? Според мен кризата е само оправдание на нашенските политици, което да отвлича вниманието на народа, докато те продължат по стар техен обичай да си грабят от народната баница. Не си спомням един ден в новата ни 20-годишна история, през който да не сме били в някаква криза. Просто вече българина е развил имунитет към всякакви кризи. ТАзи едва ли ще ни впечатли много-много.

За съжаление, както съм казвал и преди, 20 години ние спим и гласуваме, за да гладуваме. Не очаквам и някаква реална промяна дори и след тези избори. От сега се чува вече дивотии от сорта, че две в едно не е правилна схема за народния вот. Ами не е правилна разбира се. Нали ако са разделени изборите за европарламент и нашенски парламент ще може два пъти някои да си напълни гушата. Продължава да се бяга от персоналната отговорност на политиците, която биха имали при един мажоритарен вот. И това, което наистина ме плаши, че продъжават опозиционните лидери да са "срещу" или "анти" еди кой си, но никои не казва нищо за това, как да се променят нещата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар