събота, 7 февруари 2009 г.

Балона Бойко - PR на Станишев




Бат Бойко, най-сетне се доказа като истински социалист и нагледно показа, че с право е напуснал МВР с мотив "Отказ да се деполитизира". Крайно време беше да се докаже нашият кмет и като личност и като социалист.

Скандала, който гръмна покрай неговото изказване в Чикаго, че в България е останал само лош материал за изборите, му намали шанса към премиерския фотьойл. За сметка на така наречения му опонент Сергей Станишев. Как ми се ще да имам малък запис, само няколко минути, от купона който се е вихрил в централите на трите управляващи партии. Предполагам, че царя за първи път от доста време насам се е усмихнал, Доган си е ударил дупето в тавана, от гюбеци, а Серго е нацелувал всички социалистки и млади и стари :) Купон, при това истински, но не и за сотличния кмет. Сигурно в централата на ГЕРБ са будували цяла нощ всички без изкючение, в тежък размисъл, как да оправят поредната балонена дивотия.

Има и още един аспект на Бойковото изказване. Или нарочно е искал да уреди нещата на БСП или е искал да подготви една бъдеща коалиция между него и Волен Сидеров. Защото атакистът винаги обича да му се говори против турци и цигани. Това също е доста вероятно, защото е пределно ясно, че ББ няма да успее сам да състави правителство и след гръмките слова против Станишев, май ще трябва да се коалира с Болен Сидеров.

Всъщност дали е направил реверанс към Сидеров или не, той направи много успешна кампания на БСП. Реално той стана най-добрият PR на столетницата. По този начин показа и на електората, че дори и сред новата опозиция, в която всички таят надежди няма надеждни политици. И все пак от БСП трябва да започнат да му пращат подаръци за Нова Година и рождените му дни :)

3 коментара:

  1. До някаква степен си прав, но според мен и Борисов до някаква степен е прав. Наистина тук има:
    1.Доста цигани, които продават гласувете си.
    2.Турци, които гласуват само за ДПС.
    3.Пенсионери, които гласуват масово за БСП
    4.Нормални хора, които се опитват да вземат правилно решение(макар че едва ли има такова)
    Не съм сигурен обаче дали "лош материал" е уместно определие просто защото дори и да е истина, един политик трябва добре да отбира думите си.

    Колкото до политическата ориентация на Борисов, няма да се учудя ако той се окаже по-истински социалист от много елементи в БСП, защото като че ли названието на БСП не отговаря точно на водената от тях политика.

    За коалицията със Сидеров... единственото хубаво е, че може да осъществят един нов Възродителен процес или поне да стежнят работат на Меди, че много много антибългарска работа му се позволи да свърши през последните 20 години...

    Чуха се някакви неща и за връзките на Борисов с Иван Костов. Тук вече и аз не знам какво да мисля. В общи линии политическата ситуация в станата е една голяма манджа с грозде, която както изглежда ще ни се наложи да похапваме още доста време...

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина има нещо такова, че голяма част от гласоподавателите тук са или с продажни гласове или се от хардлайнерска политика на гласуване.

    Но за един политик това е недопустима грешка. Все пак Балона Бойко не е политик, той е пожарникар (не съвсем успешен) и много успешна мутра. Връзките му са предимно от сенчестия бизнес...

    А за Костов отдавна се знае, че не вода ненапита :)

    ОтговорИзтриване
  3. Почивай в мир, Венци! Почивай в мир, приятелю! И нека Бог накаже тези, които са виновни за твоята смърт...

    ОтговорИзтриване